Ročica B.D.F. podatki
Ročica B.D.F.

ROČICA

 

ZGODBA

B.D.F. Ročica je nastala v Sloveniji, na podlagi dolgoletnih izkušenj ter znanja obdelave kovin podjetja Pesjak d.o.o. in je plod sodelovanja vizionarjev, inženirjev ter invalida paraplegika, ki na trgu ni našel dovolj kakovostnega izdelka za ročno kontrolo svojega vozila. Tako je nastala B.D.F. Ročica, ki predstavlja nadgradnjo in posodobitev tovrstnih izdelkov, je patentirana in ima vsa potrebna dovoljenja za uporabo ter vso zahtevano tehnično dokumentacijo za pridobitev homologacije. B.D.F. Ročica je tudi edina v Sloveniji, ki je opisana v Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov (ZIMI) in kot taka priznana kot ustrezna in varna za uporabo.

B.D.F. Ročica omogoča svobodno in, kar je najbolj pomembno, varno vožnjo ljudem, ki ne morejo uporabljati nog, imajo pa neovirano oz. delno ovirano delovanje rok. Uporabljajo jo paraplegiki, lažje gibalno ovirani tetraplegiki, osebe nižje rasti, ljudje brez nog, bolniki s cerebralno paralizo ali multiplo sklerozo in drugi ljudje, ki ne morejo ali težje uporabljajo noge pri vožnji avtomobila.

Zaradi svojega načina delovanja ter njenih prednosti naj bo PRVA izbira za vse, ki postavljate KVALITETO, ZANESLJIVOST in VARNOST na PRVO mesto.

Ročica B.D.F. podatki
Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control

D.B.F. ročko uporabljam 14 dni. Takoj sem brez težav začel voziti. Je zelo enostavna za uporabo. Brez težav in z lahkoto se upravlja z avtom. Hvala za to iznajdbo.
 

Žunko Marjan
Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control

»B.D.F. ročica mi je všeč, ker je prilagodljiva vsakemu posamezniku. Ker sem ženska, mi je še posebej pomembno, kakšne barve je ročica in tudi to sem lahko izbirala po želji. Po sedmih letih uporabe na ročici še vedno ni niti ene same praske, v vseh teh letih deluje brezhibno. Ista ročica je že v mojem drugem vozilu, saj smo brez prask in težav opravili premontažo.«

 

Tanja Cerkvenik, paraolimpijka na OI v Pekingu in Londonu
Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control

Poškodoval sem se med gradnjo pristanišča v maju 2015 in sedaj je prvič, da bom lahko samostojno vozil avto. Hvala za to priložnost. Vaš izdelek mi je priporočil zdravnik, ki je občasno deloval v centru Soča pri vas v Sloveniji. Izredno lep, kvaliteten in pripročen vzvod za moj avto. Hvala za pomoč pri montaži in navodilih v angleščini. Če bi imeli vašo stran tudi v arabščini bi bilo zares odlično, da lahko izdelek priporočim naprej.

Dildar Reem, Dubaj, September 2016
Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control

Ročico sem kupil z vrednotnico brez doplačila. So mi priznali celoten strošek nakupa. Montažo sem naredil v Ljubljani na Viču in spodnji nosilec bi bil lahko lepše pripravljen in pobarvan. Strokovnost montaže je bi lahko bila boljša. Tudi servisa ni mogoče delati pravi montažer. Sam izdelek je enostaven in mi je všeč ampak lahko bi bila vgradnja lepša in hitrejša, ne da sem čakal cel dan. 

Klemen Žumer, Slovenija, April 2015
Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control

Moje mnenje za B.D.F. ročico za vožnjo avtomobila je pohvala proizvajalcu in ekipi v tehnični podpori. Hvala za navodila v holanščini. Zelo lepo narejen, ličen in kvaliteten izdelek. Ker sem strojnik po izobrazbi, mi je všeč njegov mehanični videz, da ni nič skritega za plastiko ali pa oblečeno v blago, ker rad vidim kaj sem kupil in malce tudi sam pregledam mehaniko delovanja. To je že moja tretja ročica, do sedaj sem kupoval nemške ročice, ampak ste me vi najbolj navdušili. Zanima me, kako da ni nič varjenih delov? Takšne ročice še nisem srečal. Ali imate že zastopnika na Nizozemskem?

Stijn Bakker, Nizozemska, Januar 2017
Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control

B.D.F. je res odličen izdelek. Do sedaj sem imel vgrajeno doma narejeno napravo, ki mi jo je naredil prijatelj na podlagi lastnega znanja, ampak šele sedaj vidim, kako nevarno sem se vozil po cestah. Poleg tega smo z montažo stare ročice uničili podlogo avta, tapicerijo in armaturno ploščo. Prejšnji teden sem dobil B.D.F. in zelo mi je všeč. Zaradi mehkega prenosa na pedale, kvalitete izdelave in enostavnosti uporabe jo bom kupil še za dva prijatelja iz lokalnega društva. Fantje res odlično delo, prosim za popust za še dodatni dve ročici. 

Karl Herrea, Čad, November 2016
Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control

Vozim Renault Clio in v Rehabilitacijskem centru Soča sem v simulatorju testiral ročico Pesjaka. Vašo B.D.F. z vrednotnico na občini sem dobil subvencijo, doplačal slabih 200 eur in dobil zmontirano v avto. Montirali so mi jo v AMZS v Ljubljani, sem moral pustiti avto tam za cel dopoldan ampak na montažo nimam pripomb. Nobenih prask, nič poškodb avta, res lepo. Tam sem naredil še homologacijo in registracijo. Lahko bi vrednotnico dobil hitreje, ker sem čakal več kot mesec. Tukaj morate to pohitriti.

Franc Brumen, Slovenija, Avgust 2017
Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control Hand Control

To je moj prvi pripomoček po nezgodi in hotel sem, da je čim bolj enostaven. Hotel sem enostavnost in dobavo v ZDA. Ter da bom lahko sam zadevo zmontiral v mojega Forda. Našel sem B.D.F. in v enem tednu sem se že vozil z svojim avtom. Izbral sem črno barvo ker je Ford črne barve. Vse pohvale ekipi za hitro dobavo in vso dokumentacijo. Priporočam.

Mike Bloomfield, ZDA, Junij 2015
Ročica B.D.F. podatki

KAKO DELUJE

 

S pomočjo B.D.F. Ročice invalid-voznik upravlja svoje vozilo ročno – z ročico dodaja plin (pomik nazaj) in zavira (pomik naprej). Posebej pomembno z vidika varnosti pa je to, da obeh funkcij ni možno uporabiti sočasno. Za uporabo ročice potrebujete vozilo z avtomatskim menjalnikom, kar pa je edini pogoj za namestitev, druge prilagoditve avtomobila niso potrebne. Ob vgradnji se upravljanje vozila ne spremeni, saj je dostop do pedalov za plin in zavoro neoviran, torej lahko vozilo uporabljajo tudi ljudje brez gibalne omejenosti svojih nog. Ročico privijačimo na nosilne sani sedeža, zato je mogoče naknadno nastavljanje ročice, hkrati pa je po morebitni demontaži ročice vozilo v prvotnem stanju, brez kakršnih koli poškodb na oblogah ali drugih delih vozila.

Zaviranje

 • zavirate s pritiskom ročice naprej,
 • moč zaviranja nadzirate s stopnjo pomika ročice.

Dodajanje plina

 • plin dodajate s potegom ročice proti sebi,
 • moč dodajanja plina nadzirate s stopnjo pomika ročice, če ročico potegnete k sebi hitro in maksimalno, vklopite t. i. »kick-down«, ki prestavi v nižjo prestavo in omogoči močno pospeševanje.

PREDNOSTI

 
 • Ročica ima vso potrebno tehnično dokumentacijo.
 • Varno upravljanje - ni možno sočasno zaviranje in dodajanje plina.
 • Prilagajanje posamezniku in njegovim potrebam.
 • Kljub vgrajeni ročici lahko avtomobil upravljate s pedaloma za pospeševanje in zavoro.
 • Ročno izdelano in ergonomsko oblikovano leseno držalo za roke.
 • Izdelava iz najbolj kakovostnih materialov.
 • Ročico v avtomobil pritrdimo brez varjenja, vrtanja ali vijačenja, torej ni trajnih posegov v vozilo.
 • V Sloveniji je možnost subvencioniranega nakupa ročice.
Ročica BDF podatki