V TRŽIČU ne izdelujejo samo najboljših čevljev, ampak tudi najboljše ročne komande

 
Dogodek
14. Oktober 2017
,
Tržič

Trening AMZS mehanikov

Zgodbi, ki se je pričela že pred skorajda pol leta, smo v soboto 14. oktobra dodali še en delček mozaika. In to enega najpomembnejših. Kajti, ko gre za prometno varnost udeležencev v prometu, mora biti vse na svojem mestu. In to dobesedno.

Celodnevna strokovna delavnica na temo vgradnje, delovanja, vzdrževanja in servisiranja BDF ročice je bila odlična priložnost tako za povezovanje, kot za izmenjavo mnenj, vprašanj in izkušenj pri montaži. Ker je varnost v prometu na prvem mestu, pri montaži BDF ročice prostora za napake ni. Tega se zelo dobro zavedajo predvsem AMZS mehaniki, ki so postali pooblaščeni monterji BDF ročic za področje Slovenije. Svoje poslanstvo “pomagaj” so tako razširili na eno najbolj ranljivih skupih, invalide. Prav zaradi tega ker sta kvaliteta in strokovnost vgradnje BDF ročice bistvenega pomena.

Lastnik in direktor podjetja, ki izdelujejo BDF ročice, g. Joža Pesjak jih je popeljal skozi zgodovino nastanka BDF ročice, njen razvoj, vse dodelave in do potankosti razložil zasnovo, delovanje ter prednosti. Ker trojanski krofi dokazano dajejo moč, smo večji del dopoldneva prepustili vprašanjem AMZS mehanikov na temo oblike, delovanja, prilagajanja uporabniku, nastavitev v vozilu, sestavnih delov, uporabljanih materialih, itd. Ker se pri BDF držimo reka, “kdor dela, naj tudi je”, smo se pred kosilom lotili še praktičnega dela delavnice – vgradnje BDF ročice v vozilo Toyota Auris Hybrid TS. Vodja razvoja in proizvodnje pri proizvajalcu g. Danilo je neomejen vir znanja, izkušenj, prijaznosti in mirnosti kar so takoj prepoznali tudi AMZS mehaniki in učinek je bil izjemen. BDF ročico so v Toyoto Auris Hybrid vgradili še prej kot v eni uri. Kako zelo pomembna je tehnična dokumentacija, serijska številka, servis izdelka, vzdrževanje in garancija smo obdelali raje po kosilu. Navajati primer stranke, “Janez Novak” vsekakor ni primerno, še posebej če ti med slušatelji res sedi Janez Novak iz AMZS centra Ljubljana. Smeh na temo vzorčnega Janeza je prekinila šele predstavitev ročic, ki se vgrajujejo in homologirajo v Sloveniji pod pultom. Brez serijskih številk, brez tehnične dokumentacije, vprašljive kakovosti in materialov, predvsem pa največkrat mimo tehničnega pregleda. Da lahko v Sloveniji veliko na temo varnosti, preventive in izobraževanja voznikov invalidov naredimo prav mi, BDF in AMZS skupaj je zaokrožilo prijeten in konstruktiven dan.

Zgodba AMZS in BDF ročice je zgodba, ki prinaša smeh, veselje, radost in neodvisnost. Neodvisnost v mobilnosti in zavednosti, da ti nekdo krije hrbet. Pravi prijatelj.        

 

NAZAJ