Splošni pogoji

DOLOČILA IN POGOJI

DOBAVNI ROKI

Vsa naročila, ki bodo oddana med tednom (od ponedeljka do petka) do 12. ure, bodo običajno poslana naslednji dan oz. v največ 3 delovnih dneh. Končna dobava je odvisna od ponudnika kurirskih oz. poštnih storitev, običajno 1 do 2 delovna dneva po tistem, ko smo naročilo odposlali. Velja za izdelke, ki so na zalogi.

Za izdelke, ki niso na zalogi oziroma jih dobavljamo po naročilu, je dobavni rok predvidoma 14-30 delovnih dni, po prejetem in odobrenem naročilu. Kupec bo o roku dobave obveščen po elektronski pošti in/ali telefonu.

Naročnik plača stroške dostave skupaj s plačilom naročenih izdelkov v spletni trgovini hand-control-car
Ob prejemu dostavljenega blaga prejmete originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na strani hand-control-car.

Stroške pakiranja in embalaže krije spletna trgovina.

Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. 
Naročnik naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Pridružujemo si pravico podaljšanega roka dostave, zaradi tehničnih ali drugih napak v postopku. V tem primeru se zavezujemo, da bomo naročnika ustrezno obvestili.

V primeru, da z naše strani niste prejeli nobenega obvestila o nakupu, in je od oddaje naročila preteklo že več kot 5 delovnih dni, nas prosimo o tem obvestite preko e-pošte info[at]gobig.si.

DOSTAVA

GLS
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS (General Logystic System) Slovenija. Omenjena kurirska služba  vam kupljen izdelek dostavi v dopoldanskem času. V kolikor med 8. uro in 15. uro niste dosegljivi na domačem naslovu oz. naslovu, ki ste ga pustili za izstavitev računa, se lahko s kurirjem dogovorite, da vam paket pusti na enem od GLS prevzemnih mest (bencinski servisi Petrol in OMV, prodajalne Hofer…). 

VRAČILA IN REKLAMACIJE

Vračilo blaga 

Kupec ima pravico in lahko, skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje, kupljeno blago brez navedbe razloga ali brez odškodnine vrne ponudniku. Vendar je kupec v tem primeru dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu izdelkov oz. odstopu od pogodbe/nakupa, mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in sicer na kontaktni naslov odlicno[at]hrib.si, blago pa vrniti v tridesetih (30.) dneh. Ob vračilu blaga mora kupec sporočiti številko transakcijskega računa, kamor lahko ponudnik vrne kupnino.

 
Reklamacije

V kolikor se dogodi, da kupec prejme naročeno blago, vendar je le-to poškodovano mora le-ta nemudoma obvestiti ponudnika. Če je mogoče, ponudnik nadomesti reklamirani izdelek z enakim, ustreznim izdelkom. V kolikor tudi to ni mogoče ali pa se kupec ne strinja s predlagano zamenjavo, ponudnik v celoti vrne kupnino.

 
Pritožbe in spori 

Nesoglasja ali spore, ki bi nastali pri nakupu ali izvajanjem "SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA", bosta pogodbena partnerja (ponudnik in kupec) reševala sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možno doseči, je pristojno sodišče v Celju.

Na naš e-naslov info[at]gobig.si nam lahko pošljete tudi vaše predloge, mnenja, pritožbe in pohvale. Morebitne pritožbe bomo poizkusili kar se da hitro rešiti, predlogov, mnenj in pohval pa bomo zelo veseli.

PLAČILA IN PLAČILNI POGOJI

Ponudba izdelkov

Zaradi narave spletnega poslovanja, se ponudba sproti ažurira in dopolnjuje, tako z novimi izdelki, kakor tudi novo spletno ceno. 

Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta s takojšnjim 100% plačilom z gotovino ob prevzemu, ali plačilu po ponudbi/predračunu na naš poslovni račun oziroma preko plačila s PayPal sistemom.

 
Stroški pošiljanja

Stroški pošiljanja so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za dobavljeno blago in jih poravnate skupaj z zneskom naročila ob prevzemu pošiljke, ali plačilu na poslovni račun. Pošiljko vam bo dostavila kurirska služba GLS (General Logistics Systems). V kolikor v času dostave (dopoldanskem času) niste dosegljivi na domačem naslovu oz. na naslovu, ki ste ga pustili za izstavitev računa, lahko ob oddaji naročila navedete drug naslov za dostavo, saj nam je pomembno, da je pošiljka dostavljena na naslov kjer ste dosegljvi oz. je dosegljiv nekdo, ki bi pošiljko lahko prevzel. V kolikor na naslovu za dostavo v času dostave nihče ne bo dosegljiv, kurir pusti obvestilo o pošiljki ter kje jo lahko prevzamete oz. se z njim dogovorite, kdaj naj le-to ponovno poizkusi izročiti.

 
S plačilom pošiljke, ki je poslana preko pošte po povzetju, so povezani stroški plačila provizije, katero plača kupec po trenutno veljavnem ceniku Pošte Slovenije in za katere ne odgovarjamo.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (velja spletna cena)
 • z nakazilom na poslovni račun (po ponudbi/predračunu velja spletna cena)
 • s plačilom preko storitve PayPal

Cene

Cene so v spletni trgovini prikazane v neto zneskih, obračunajo se v košarici v bruto zneskih, z vključenim DDV-jem, in oznako z višino % davka, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

Plačilo po povzetju

V naši spletni trgovini lahko naročite izdelke, plačate pa jih "Po povzetju" oz. poštni službi, ko vam izdelke dostavi na željeni naslov. Velja samo za dostave v Republiki Sloveniji.

Plačilo po predračunu

Izdelke, naročene v naši spletni trgovini, lahko plačate s plačilom na naš poslovni račun.

Ob oddaji naročila označite, da bi želeli naročene izdelke plačati po predračunu. Že takoj pri oddaji naročila se bodo na strani izpisali podatki potrebni za nakazilo na naš TRR, le-te pa prejmete tudi v e-sporočilu, ki ga takoj po oddaji naročila prejmete na vaš elektronski račun.

 V kolikor bi želeli predračun v papirni oz. fizični obliki, nam morate le-to ob oddaji naročila tudi sporočiti v polju "opombe". Veljavnost predračuna je tri (3) dni. V kolikor izvedete plačilo, je vedno dobrodošlo, da nam le-to tudi sporočite. V kolikor v treh (3.) delovnih dneh ne prejmemo vašega plačila, naročilo storniramo. V primeru, da bi vseeno želeli izdelke, ki ste jih že naročili, pa je naročilo zaradi neplačila zapadlo, morate ponovno opraviti postopek naročanja/nakupa.

 

Plačilo preko storitve PayPal 

Če naročite izdelke in bi jih želeli plačati preko storitve PayPal, lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem PayPal računu vidno že v roku nekaj minut. V kolikor ste izdelke naročili in plačali do 12. ure na delovni dan, bodo le-ti po vsej verjetnosti oddani že isti dan, dostavljeni pa (v največ primerih) naslednji delovni dan. V kolikor boste naročilo ter plačilo izvedli kasneje, bodo izdelki po vsej verjetnosti oddani naslednji delovni dan oz. najkasneje v treh (3.) delovnih dneh od oddaje naročila. 

V kolikor vašega plačila na naš PayPal račun ne bomo prejeli v roku nekaj dni, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov, ali po telefonu na telefonsko številko, ki ste ju pustili ob oddaji naročila.

Opozorilo: Stranka, ki pri PayPal-u še nima odprtega računa, izdelkov preko storitve ne bo mogla plačati takoj, saj so ob odprtju PayPal računa potrebni postopki, ki ne omogočajo takojšnje uporabe in plačila. Običajno traja kakšen teden ali dva od dneva, ko ste pri omenjenem servisu odprli račun, do takrat, ko lahko z njim pričnete polno operirati. Za odprtje računa pri PayPal-u potrebujete veljavno kreditno kartico. 

Več o storitvi PayPal si lahko preberete na uradni spletni strani www.paypal.com.

Omejitev odgovornosti 

hand-control-car se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko rok dobave ali cena spremenijo, da ne uspemo popraviti vseh podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pesjak d.o.o. ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih podjetje Pesjak d.o.o. v primeru vednosti ne bi potrdilo oziroma sklenilo pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

 

VAROVANJE PODATKOV

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. 
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. 

Upravitelja Spletne trgovine GOBIG in BREND7 sta v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezana k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. 

Za potrebe poslovanja spletna trgovina zbira naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte,
 • uporabniško ime,
 • geslo v šifrirani obliki,
 • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.

Na uporabnikov računalnik lahko spletna trgovina shrani tudi nekatere trajne piškotke:

 • identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku),
 • ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku spletne trgovine shranjujejo trajno. Piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

 Upravitelj spletne trgovine lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. 

Upravitelj spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. GLS) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

 
Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih spletna trgovina zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine.

Shranjevanje pogodb oz. računov
Sklenjena pogodba oz. račun in naročilo se hrani na sedežu podjetja Pesjak d.o.o, Loka 1, 4290 Tržič. Če želi kupec dostopati do shranjenih podatkov, se lahko obrne na naslov info[at]gobig.si ali pokliče na 051 67 66 67.